200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la cita. Vet aca una seleccio de propostes dividides per categories

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara no sera com ens agrada rememorar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars sobre parades de llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa carencia esperar el 23 d’abril per comprar-los. Aquesta guia de 200 novetats ofereix llibres recomanats per dar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

Borja http://www.datingranking.net/es/black-singles-review/ Bagunya. Periscopi. 19,90 €

Despres dels celebrats relats de ‘Plantes d’interior’ i ‘Defensa propia’, Bagunya destil·la genialitat en la seva primera novel·la, a mes d’una prosa sulfurica contra el sistema academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, la intel·ligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Emblema. 18,90 €

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch es convertia en l’autor mes jove a guanyar el Llibres emblema, premi sagac en el llancament de talents. ‘Napalm al cor’ es la distopia asfixiant i alhora poetica sobre la repressio de el obtener en una region militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 €Flamant Premi d’Honor sobre les Lletres Catalanes 2021, l’autora de ‘Pedra sobre tartera’ ja comencava l’any amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novel·la, en que reflexiona referente a l’amor i la felicitat en la maduresa a traves d’un viudo i d’una dona acabats de arrinconar que coincideixen en la classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19 €

La decada despres sobre l’exit sobre ‘Jo confesso’ l’autor de ‘Les veus de el Pamano’ torna amb aquesta novel·la curta, una mena sobre fabula no buscada en que un professor sobre literatura, de nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb una veina de la infancia, la intriga negra i dosis sobre drama i d’humor, en un relat que no deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio total de llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellana‘Tomas Nevinson’

Javier Marias. Alfaguara. 22,90 €

Aquest gran autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novel·la un diptic que funciona tambe com el reves sobre la trama de ‘Berta Isla’, la seva novel·la previo. En caso de que aquella se centrava en l’heroina de el titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat d’aquella andanza, s’enfronta al dilema moral sobre En Caso De Que es licit liquidar en una circumstancia concreta.

‘Los ojos cerrados’

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17 €

Si hi ha la preocupacio que recorre els llibres d’Edurne Portela es la sobre l’analisi sobre la violencia que ella ha concretat en les accions d’ETA o en la cual perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novel·la que recull el trauma de la lucha Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

‘Al final invariablemente ganan los monstruos’

Juarma. Blackie B ks. 21 €

El segell Blackie B ks ens revel·la aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novel·la un impactant relat d’autodestruccio generacional no gaire allunyat del que cosa va suposar ‘Trainspotting’ al seu moment. Fill i net de temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an acerca de arriba amb doblet de la seva faceta fanzinera a ‘Abrazame hasta que la vida deje sobre dar puto asco’ (Autsaider Comics, 12 €) reuneix la antologia sobre vinyetes satiriques plenes d’ironia i humor.

‘Independencia’

Javier Cercas Tusquets. 21,90 €

Cercas ha enviat el seu heroi a l’any 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa del passat. Una trama de fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a l’autor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio completa sobre llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,‘Hamnet’

Maggie O’Farrell. L’Altra Editorial / Asteroide. 23,95 €

La irlandesa Maggie O’Farrell es val sobre la figura sobre Shakespeare per explicar una historia acerca de el Bardo. Hamnet va ser l’unic fill home sobre l’autor que va morir als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia acerca de el fantasma d’un pare i el seu fill amb un nom molt semblant ‘Hamlet’.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90 €

La multipremiada Robinson es una de les autores de capcalera de el president Obama i la de les veus mes respectades de l’actual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari sobre la seva novel·la ‘En casa’, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona lucha Mundial, s’enamora d’una afroamericana.

‘Llum sobre febrer’ / ‘Luz sobre febrero’

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18 €

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora d’una honestedat brutal, ara viuda i necessitada d’amor, en aquesta nova serie de relats tan honestos i precisos com el llibre anterior que li va reportar el Pulitzer. Es complejo no imaginar-se l’Olive amb els trets de Frances McDormand, que la va encarnar en la excel·lent miniserie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *